Charter
Árlista
Kapcsolat

Kornátok

A Kornát-szigeteket 1980-ban nemzeti parkká nyilvánították. A Földközi-tenger legnagyobb területű szigetcsoportja. 40 km hosszú, 140 kisebb-nagyobb szigetből, zátonyból áll.
A magas, meredek sziklafalak a 100 m-es magasságot is megközelítik. Ha idelátogat, csodálatos látványban van része az embernek. A víz kék, a nap csillogóvá varázsol mindent. 

A szigetek általában lakatlanok, csak néhányukon van élet. Az emberek itt halászatból, birkatenyésztésből, olajbogyó értékesítéséből, turizmusból élnek. Külön említést érdemel a Mana sziget, tetején a "Kalóztanya". Kalózok soha nem laktak benne, a harmincas években építették egy amerikai filmhez díszletnek. Ez semmit sem von le romantikus hangulatából.Katina szigeten a Kod Mare étterem előtt ingyenes kis jachtkikötő található. Érdemes felmászni a sziget csúcsára, innen lélegzetelállító kilátás nyílik az egész szigetcsoportra. 


Zut szigeten az ACI Marina mellett a Festa étteremnek saját jachtkikötője van. Konyhája az egyik legjobb a környéken. Külön felhívnánk a figyelmet egy helyi specialitásra, a cápasült (morski pas) mustáros mártásban felejthetetlen.

 

    

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand

Kérjük olvasd el adatkezelési tájékoztatónkat, illetve adatvédelmi és adatkezelési szabályzatunkat. 

Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat  

Adatkezelési tájékoztató