Charter
Árlista
Kapcsolat

Sveti Klement (Pakleni-szigetek) 

A Sveti Klement sziget kb. 2 km-re van Hvartól.
A sziget három idõszakosan lakott települése: Palmizana, Momica Polje és Vlaka.
Sveti Klement egy igazi trópusi szigetecske. Védett öblében található a kikötõ. Az innen vezetõ sétányok megszámolhatatlan fajta fenyõ, kaktusz, egzotikus növény között vezetnek.  Ha követjük ezeket a hangulatos sétányokat, egy tengerparti üdülõ negyedbe érkezünk kicsi házakkal, presszókkal, éttermekkel és hatalmas, gyönyörû kertekkel, soha nem látott, szabadban élõ és virágzó növényekkel, és innen kitárulkozó fantasztikus kilátással a tengerre.

Egy másik sétány rozmaring és babérerdõ, fenyõ és agave dzsungelen halad keresztül. Az egész sziget egyetlen park, a Meneghello család szorgalmának és kitartó munkájának gyümölcse. Eugen Meneghello 1906-ban ültette az elsõ növényeket, és ezt követõen egyre nagyobb területet szentlelt újabb és újabb növényfajták telepítésének.  Biológia és matematika tanár létére egész életét, minden pénzét ennek a szigetnek szentelteCsaládi palotájában pedig üdülõt nyitott.

Palmizana kikötõjében található az egyik legszebb ACI marina mosdóval, kis bolttal, étteremmel ellátva, gyönyörû, hangulatos környezetben, széltõl védetten.

Ezt a gyönyörû szigetet a fa nagyságú kaktuszaival, buja növényzetével, rozmaring illatával nem elég csak egyszer látni, ezt többször kell felkeresni és besétálni.

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand

Kérjük olvasd el adatkezelési tájékoztatónkat, illetve adatvédelmi és adatkezelési szabályzatunkat. 

Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat  

Adatkezelési tájékoztató