Charter
Árlista
Kapcsolat

Brac sziget

Közép - Dalmácia legnagyobb, legnaposabb szigete.

A sziget híres exportcikke a fehér márványszerû mészkõ. Ebbõl a kõbõl építették Diocletianus palotáját, a wasingtoni Fehér Házat, a bécsi Parlamentet, a berlini Reichstagot is.
Az elsõ lakók az illirek voltak, ezt követték arómaiak.

A lakosság a kõbányászaton kívül birkatenyésztéssel, halászattal, olajbogyó termesztéssel, levendula termeléssel, belõle kozmetikumok készítésével foglalkozik. Híres a szõlõtermelés és a borászat. Kedvelt turisztikai központ. A Bol-i földnyelv az egyik legszebb homokos strand az Adrián. 

 

 

Milna 

A sziget legvédettebb, legszebb településének kikötõje egy öbölben helyezkedik el, a látnivalók szívében. Az öbölben ACI Marinát (yacht kikötõt) találunk, ami egész évben mûködik.
 

 

Az öböl partján pálmafasor. Széles lépcsõn felfelé haladva érkezünk az Angyali Üdvözlet - plébánia templomhoz, mely 1783-ban épült. Tovább a sétányon jobbra egy másik lépcsõ is vezet felfelé, majd  ketté ágazik egy kör alakú pihenõt képezve. A lépcsõ árkádos, boltíves, tetõteraszos loggiához érkezik, mögötte a Kastel zömök épülete látható.A tengerparti sétányról a kikötõ mögötti dombra indulva gyönyörû virágok, kaktuszuk szegélyezik a temetõhöz vezetõ utat. A házak kertjében narancstól, citromtól roskadozó fák. A domb tetejérõl a kilátás csodálatos a városra, a kikötõre.

Fotóink (más városokról is):

Hogy mindezt hogy jártuk be? Vitorlás hajóval, ami egyben a mi apartmanunk volt. Így nem kellett az időt nézni, addig sétáltunk, amíg jól esett, ott kötöttünk ki, ahol a legközelebbi kikötő volt. Egy ilyen hajótúrával olyan helyeket ismerhetünk meg, amit másképpen soha nem láthatnánk. Ezeket a szigeteket nem lehetne másként megismerni, nem megismerni pedig nagyon nagy kár volna.

De a tengerparti városokat is más hajóval megnézni. Ezeket a csodálatos történelmi helyeket hajóval érkezve a legszebb oldalukról pillanthatjuk meg, az óváros legszebb részét mutatja. Egy várossal így szembesülni - egy életre szóló élményben lesz részünk.

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand

Kérjük olvasd el adatkezelési tájékoztatónkat, illetve adatvédelmi és adatkezelési szabályzatunkat. 

Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat  

Adatkezelési tájékoztató