Charter
Árlista
Kapcsolat

Veszélyes a hajózás? 

Rendkívül ritka, hogy valakit baj ér az Adrián. A kapitány felelőssége, hogy a túra végén mindenki épen és egészségesen érkezzen vissza a báziskikötőbe.

Nincs hideg?

Az Adria klímája eltér a mienktől. A csapadék kevés, a napsütéses órák száma magas. Október-Novemberben olyan az idő, mint nálunk tavasszal. Áprilisban már meleg van, néha forróság is, csak a víz a szezon elején még hideg. De az nem baj. Aki sör és lángos társaságában akar lesülni a homokon, az ne az Adriára jöjjön.

Hányódunk a viharban egy lélekvesztőben? 

A jachtok sok évtized alatt kifejlesztett biztonságos szerkezetek, nem szoktak elsüllyedni a legnagyobb viharban sem. De ezt nem is kell kipróbálni, ha vihar fenyeget, a kapitány biztonságos kikötőbe vezeti a hajót.

Mi lesz, ha tengeribeteg leszek? 

Biztonság kedvéért hozz magaddal gyógyszert tengeribetegség ellen. A statisztikai valószínűség szerint az várható, hogy 3-4 napon át tükörsíma vízen hajózunk dízelmotorral, és senki nem lesz tengeribeteg. 2-3 nap szokott a tenger hullámozni, ilyenkor be lehet venni a gyógyszert, és néhány átaludt órával meg lehet úszni a dolgot. De ha sok utast erősen zavar a tengeribetegség, az útvonal célszerű megválasztása is segíthet. A tenger nem mindenütt hullámzik azonos mértékben, a kapitány választhat olyan útvonalat is, ahol alig vannak hullámok.

Mi lesz, ha hidegre fordul az idő? 

Ez elég ritka az általunk ajánlott időszakban. Ha sok fázós utasunk van, központi fűtéses hajót választunk.

Nem tudok úszni, nem baj? 

Nem, hajóval megyünk. Be kell tartanod majd néhány biztonsági előírást, például menet közben a deckre csak mentőmellényben léphetsz ki. A szalonban és a cockpitben viszont lehetsz anélkül is, és kikötött vagy lehorgonyzott hajón szabadon mozoghatsz.

Horgászni lehet? 

Igen.

Búvárkodni lehet? 

ABC szettel bárhol, bármikor, a forgalmas csatornák kivételével.Palackos merüléshez helyi búvárklubot kell igénybe venni.

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand

Kérjük olvasd el adatkezelési tájékoztatónkat, illetve adatvédelmi és adatkezelési szabályzatunkat. 

Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat  

Adatkezelési tájékoztató