Charter
Árlista
Hajókereső
Kapcsolat

Hírek, újdonságok

2016 július 06.

Krk szigetén tovább kalandozva ma este Omisalj-ba érkezünk.

Omisalj

Omisalj a sziget északnyugati oldalán, Nljvicétől 6 km-re északra, a szigetet a szárazfölddel összekötő hídhoz közel, egy 82 méter magas, sűrű erdővel borított dombon fekszik. Omisaljhoz közel található a sziget repülőtere (hivatalosan: Rijeka repülőtér), ez azonban nem zavarja a nyaralást, inkább az olajtározók látványa lehet zavaró egyeseknek. Bár azoktól nem koszos a víz, sőt.

Omisaljt egyébként festői, régi szűk utcák jellemzik. Fő építészeti nevezetessége a már 1213-ban említett Szűz Mária templom, amit a 13. század óta többször bővítettek és átépítettek. A főtéren egy 17. századi velencei loggia, és egy 15. századi kápolna is látható. Egy 5. századi ókeresztény bazilika romjai is megtekinthetők a városban. A faluban felfedezhetők még néhol a középkori városfal nyomai. Jó sétákat tehetünk erdei környezetben Omisalj Dubec parkjában. Omisalj strandjai kavicsosak, sziklásak, betonosak, melyeknek a fenyőerdő árnyékot ad.

2016 július 01.

Tovább indulunk Krk szigetén. Gyertek, kalandozzatok velünk! Várjuk a képeket Krk városáról!

Krk város

A 6000 lakosú Krk város az azonos nevű sziget központja. Strandjai sziklásak, kavicsosak. A turizmusnak igen régi hagyománya van itt, már egy 1866-os képeslapon is hirdetik adottságait. A nyári szezonban rengeteg kiállítás, fesztivál, és koncert szórakoztatja az itt nyaralókat. Krk városa megőrizte középkorias jellegét, nem is találunk itt 100 évesnél fiatalabb épületet. Éjszakánként is nyüzsgő, hangulatos hely. Az óvárost 15. századi városfalak veszik körül, és hasonló korú városkapu nyitja, összesen 3 városkapu látható még ma is. Szűk utcáiban, és sikátoraiban élvezhetjük a hamisíthatatlan középkori érzést. Krk főterén, a Vela Placán a 15. századi polgármesteri hivatalt tekinthetjük meg, és egy reneszánsz szökőkutat.

Krk város egyik szimbóluma a 11-12. századi román katedrális, melyet egy 5-6. századi templom és római fürdő helyére épült. A 18. században épült hozzá a harangtorony. Belülről igazán szép!

A Kamplin tér ad helyet a 13. századi, eredetileg tömlöcként funkcionáló Frangepán-várnak és egy 12. századi toronynak. A Frangepán-vár jelenleg szabadtéri rendezvényeknek, és koncerteknek ad otthont. 15 kunás belépődíjért élvezhetjük innen a panorámát.

Www.hajoskapitany.hu

Forrás: http://utazas-nyaralas.info/horvatorszag/krk-sziget.html

2016 június 28.

Azt ígértük, hogy tovább kalandozunk Krk szigeten, jöjjön hát egy igazán szép hely:

Baska

A Krk délkeleti részén, egy csendes öbölben fekvő Baska a sziget egyik legszebb nyaralóhelye. Egyik legnagyobb vonzerejét 2 km hosszan elterülő strandjai jelentik. Legszebb strandja, mely egyben a világon egyik legszebb strand is, az 1800 m hosszú, kék zászlós, kavicsos Vela Plaza, azaz a Nagy Part. A sziget egyik legkedveltebb, de gyorsan mélyülő partja. Érdemes a strandra korán érkezni, mivel nyáron rendkívül zsúfolt. A strand mögött a sziget legmagasabb dombjai találhatók, melyek csodás kulisszát teremtenek.

Baska szépsége mellett rendkívül izgalmas és színvonalas kikapcsolódást is nyújt: az óváros köré épült színvonalas nyaralólétesítmények, a tucatnyi turistaút a környéken, és a színvonalas sportolási és szórakozási lehetőségek csodás élményeket garantálnak. Lehet jet skizni is. A Zablace kemping közelében van egy egyszerűbb aquapark is, az Aqua-gun, ahol "száraz" szórakozási lehetőségek is vannak. Van egy kisebb, nem kifejezetten különleges akvárium is Baskán, az Akvarij Baska.

Baskában sok ősi műemlékben is gyönyörködhetünk: régi házakban, kolostorromban, és a Szt. Iván templomban. Óvárosa nagyon hangulatos, romantikus és szép, szűk, sikátoros utcákkal. Baska arról is híres, hogy a város mellett találták meg a horvát nyelv legrégibb írásos emlékét, a baskai kőtáblát. Ma a másolata látható, az 1100-ban épült Crkva svete Lucije templomban, a Baska melletti Jurandvor településen, ahol az eredetire 1851-ben leltek rá.

Mindezeknek megfelelően a főszezonban Baska egy rendkívül zsúfolt (és Krken belül drágább) hely, ha később megyünk le a strandra, már nehéz szabad helyet találni. De ennek ellenére éjszakai életet nem itt kell keresni, Baska gyerekes családoknak, pároknak megfelelő. Van itt tehát minden, ami szükséges egy remek nyaraláshoz, ugyanakkor nem annyira nagy Baska, hogy már ne legyen barátságos.

Érdemes ellátogatni a Baskából kizárólag hajóval megközelíthető, izolált, kis Golden Beachre is (Velo Celo).

Bérelj hajót nálunk a nyaraláshoz!
Www.hajoskapitany.hu

Forrás: http://utazas-nyaralas.info/horvatorszag/krk-sziget.html

2016 június 23.

Szép estét Mindenkinek! Biztos, hogy többen jelenleg már a jól megérdemelt nyaralásotokat töltitek valahol, remélhetőleg az Adrián! Még most sem késő Nálunk hajót bérelni, több last minute ajánlattal várunk minden nap!
http://www.hajoskapitany.hu/kedvezmenyes-hajoberles

Szeretnénk ma este egy kedvelt uticélt bemutatni, ahová izgalmasabb autó helyett hajóval érkezni.

Krk Horvátország legnagyobb, egyik legszebb szigete. Viszonylag sok kirándulási lehetőség is adódik a szigeten ha lehorgonyoztunk a kikötőben.

A közel 200 km-es partvonallal rendelkező Krk Horvátország legnagyobb szigete (az ugyanekkora területű Cres szigettel együtt). Hossza 38km, legnagyobb szélessége 18 km. 19 ezres lakosságával ez számít Horvátország legnépesebb szigetének is. A legtöbb horvát szigethez hasonlóan Krknek is gazdag kulturális és történelmi hagyományai vannak.

A szigeten néhány "valamennyire" homokos strand is felfedezhető, de a homokos strandokat keresők inkább a Rab-szigetre, vagy Medulinba menjenek, ha csak a Krk-szigethez legközelebb eső helyeket nézzük. A szigeten lehetőség van vízisportolásra is, és remek helyszín kerékpártúrákhoz.

Ha hajó helyett mégis inkább autóval érkezünk, akkor egy 1430 méter hosszú, lélegzetelállító hídon át juthatunk át a szigetre. A híd 1976-1980 között épült, korábban Tito hídjának (Titov most) hívták. Hosszabb boltíve 390 méter hosszú, ezzel a világ legnagyobb betonból készült boltíve volt 1997-ig, amikor a kínai Wanxian-híd megelőzte.

A köverkező napokban folytatjuk utunkat Krk szigetén!

2016 június 09.

Folytatjuk a legszebb horvát strandok felfedezését. Jöjjön ma estére egy igazi különlegesség.

Kamenjak

Az Isztria-félsziget legdélibb pontján található Kamenjak, 30 kilométer hosszú tengerparttal, rengeteg öböllel és kis stranddal. Főleg a robinsoni nyaralás kedvelőinek ajánlják, számos eldugott, rejtett öblöt tartogat az odalátogatóknak. A búvárok körében nagyon népszerű kristálytiszta és látványos tenger alatti világa miatt. A déli részen erősek az áramlatok, ezért óvatosságra intik a fürdőzőket.
A mintegy harminc kilométer hosszú partszakasszal rendelkező félsziget fő látványossága a Kamenjak-fok. Az Adria vize itt az egyik legtisztább, kékes-zöldes színe csak fokozza a pompázatos természet alkotta látványt. Ez a hely évszázadokig nyújtott biztos tájékozódási pontot a halászok és tengerészek számára. A Kamenjak-fok előtt emelkedik ki a tengerből a kis Porer sziget, amelyen egy 1833-ban épített világítótorony áll.

2016 május 29.

Horvátország egyik legszebb strandjára kalauzolunk ma Titeket! Jártatok már ott?

Rajska plaža

A Rab sziget sokak szerint a Kvarner-öböl egyik legszebb szigete, de nem csak szépségéről nevezetes, hanem gyönyörű, különleges strandjairól is, ezek közül is kiemelkedik a Lopar település mellett fekvő másfél kilométer hosszú Rajska plaža (Paradicsomi strand). Itt előre telepített kék-fehér csíkos napernyős napozóágyakkal, koktélbárral, éttermi, gyerek és szórakozórészleggel várják a strandolókat. A partszakasz rendkívül lassan mélyül, így a szemben levő szigetecskére – kis úszással – akár át is sétálhatunk. Kisgyerekes családok részére kifejezetten ajánlott ez a strand.

További hírek a facebook oldalunkon olvashatók

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand

Kérjük olvasd el adatkezelési tájékoztatónkat, illetve adatvédelmi és adatkezelési szabályzatunkat. 

Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat  

Adatkezelési tájékoztató