Charter
Árlista
Kapcsolat

Ha nem vigyázol,
800 euró is lehet a veszteséged

avagy a charter-ügynök a legjobb barátod

Fontos tudnod: Az ügynök Téged képvisel a chartercéggel szemben és nem fordítva. Ha az ügynök közvetíti a hajót, az nem kerül többe, mint ha közvetlenül a chartercégtől bérelsz, sőt, ellenkezőleg! Az ügynök a jutalékát nem Tőled kapja, hanem a chartercégtől.

500 euró talált pénz
Előfordul, hogy az ügynök jelentős kedvezményt tud kialkudni Neked, hogy örülhess az olcsóbban bérelt hajódnak. Akár 200-500 euróval olcsóbb ajánlatot is kaphatsz, mint a listaár. Próbáld ki!

Kérj ajánlatot ügynöktől is, chartercégtől is, aztán hasonlítsd össze. Lefogadom, hogy az ügynök jobb ajánlatot fog adni.

A következőkben azt mutatom meg Neked, mire figyelj, amikor eldöntöd, hogy honnan bérelsz.

A rejtett költségek
Legyél nagyon óvatos, legalább 200 chartercég kínálja a hajóit. Egyformának látszó hajók között óriási különbség lehet. 
Kiválasztod a legolcsóbb hajót, kiderül, hogy tíz éves, lelakott, rongyos a vitorla, szétesik a bútor, elromlik a wc, nincs bimini vagy sprayhood, esetleg melegvíz sincs. Ráadásul további rejtett költségek merülnek fel, takarítás, permit, külmotor, stb. Kiderülhet, hogy egy drágább hajó olcsóbb lett volna. Macerás mindezt figyelembe véve összehasonlítani az ajánlatokat. De nem is szükséges. Az ügynök ezt már elvégezte.

Naná, hogy a legmegfelelőbb hajót fogja ajánlani, hiszen nem most és Rajtad akar meggazdagodni, hanem azt szeretné, hogy a következő tíz évben is hozzá fordulj, sőt, ismerőseidnek is őt ajánljad.

800 euró veszteség 3 perc alatt
Néhány hajóval rendelkező kis cégek hajlamosak lenyúlni a kauciódat. Nagyjából átnézed a hajót átvételkor, aztán leadáskor szólnak, hogy van egy plezúr a hajóorron, vagy egy horpadás a korláton, és máris levonnak 800 eurót a kauciódból. Közben a horpadás már két hónapos, az előző öt balekot is lenyúlták már vele. Ügynökség ügyfelével ezt nem merik megcsinálni, mert az ügynök megszakítja az ilyen céggel a kapcsolatot.

Sőt, lehet, hogy ha Te csinálsz egy horpadást, vagy eltörsz egy stoppert (megtörtént), esetleg jó képet vágnak hozzá, mert az ügynököd sok hajójukat közvetíti.

Az ügynököd tud a hajókról olyan információkat is, amik nem derülnek ki a chartercég honlapjáról.

Például:
az egyik típus jó lenne, de a bimini-top olyan alacsony, hogy nem tudsz alatta felállni.
- a másikban minimális hely van a cuccoknak, a harmadikban a grósz-schot a cockpit közepébe van bekötve, ami kényelmetlen, a negyedikben tenyérnyi hézag van a sprayhood és a bimini között, ezen át beesik a szalonba az eső, stb.

4 biztos tipp hajóbérléshez:

1. Kérjél ajánlatot charterügynöktől, pl. www.hajoskapitany.hu

2. Az ajánlat ismeretében hívd fel telefonon, és érdeklődjél a konkrét hajók előnyeiről és hátrányairól, például, hogy az egyik hajó miért drágább 100 euróval, mint egy azonos típusú konkurrens ajánlat. Érdekes dolgok derülhetnek ki.

3. Tisztázd, hogy a bérleti díjon felül milyen további költségek merülhetnek fel.

4. Most nézd meg az interneten, mennyiért kapnád meg a hajót közvetlenül a chartercégtől, adjál hozzá 50 eurót a bankköltség, átváltási veszteség, kommunikáció, stb. fedezetére. A foglaláshoz tartozó egy-két órányi adminisztrációs munkát ne is vedd figyelembe.
Most dönts a foglalásról!

Jó szelet!

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand

Kérjük olvasd el adatkezelési tájékoztatónkat, illetve adatvédelmi és adatkezelési szabályzatunkat. 

Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat  

Adatkezelési tájékoztató